Jay’s Christmas Quiz

Last month we were delighted to be contacted by Jay, a 28 year old from Kent, saying that he loved what we are doing at Web of the Week and would be delighted to help for free whilst he was looking for work.  I will let Jay explain –

It’s been a very difficult year but with the help of the kind people we have in this country & around the world we’ve managed to really keep spirits high. 

When I first saw web of the week it really caught my eye & wanted to try & do my bit so I decided to create a Christmas Quiz that I hope you’ll enjoy.

There’s 20 questions in total which are broken down into four different categories which include TV, Film, Literature & Music. There’s five questions for each category.

Hope you all enjoy it & have a great Christmas.

Best wishes,

Jay Bailey

Jay’s Web of the Week Christmas Quiz (Answers below)

 

Round 1 – Christmas TV quiz

1) Which celebrity won the first ever Strictly Come Dancing in December 2004?

2) The Snowman was shown on TV for the first time on Boxing Day of which year?

3) Which British monarch delivered the first ever Christmas message?

4) Which Doctor made his debut in the show’s 2005 festive special called The Christmas Invasion?

5) In The Vicar of Dibley’s 1996 Christmas special, which actor guest starred as Tristan Campbell, who ended up proposing to Geraldine on Christmas Day?

Round 2 – Christmas film quiz

1) How old is Kevin McCallister in Home Alone?

2) According to 1946’s Christmas classic It’s Wonderful Life, what happens every time a bell rings?

3) What feel-good song is everyone dancing to in the final scene of The Holiday?

4) Die Hard takes place on Christmas Eve – but in which city?

5) Which famous US political figure and celebrity makes a cameo in Home Alone 2?

Round 3 – Christmas literature quiz

1) In Harry Potter and the Philsopher’s Stone, what do the Dursleys give Harry for Christmas?

2) In what classic novel does the protagonist set sail for a sea voyage on a cold Christmas day?

3) Which character declares “Merry Christmas, one and all!” in Charles Dickens’ A Christmas Carol?

4) In which children’s classic is it ‘always winter but never Christmas’?

5) The Goblet of Fire, who did Harry end up going to the Yule Ball with on Christmas Day?

Round 4 – Christmas music quiz

1) Which Christmas hit originally released in 1984 has been no.1 in the UK charts three times?

2) Cliff Richard had his 12th number one hit with his sing-along Christmas classic Mistletoe and what?

3) Mariah Carey’s iconic Christmas hit All I Want for Christmas officially signals the start of the festive period – but what year was it released?

4) What comes next in Wham’s Last Christmas: “Once bitten and twice shy, I keep my distance…”

5) What is the best-selling Christmas song of all time?

So that’s it!  How many do you think you got right?

ANSWERS

Round 1 – Christmas TV quiz

 

1) Which celebrity won the first ever Strictly Come Dancing in December 2004?  Answer: Natasha Kaplinsky with Brendan Cole

 

2) The Snowman was shown on TV for the first time on Boxing Day of which year? Answer: 1982

 

3) Which British monarch delivered the first ever Christmas message? Answer: George V in 1932

 

4) Which Doctor made his debut in the show’s 2005 festive special called The Christmas Invasion? Answer: David Tennant

 

5) In The Vicar of Dibley’s 1996 Christmas special, which actor guest starred as Tristan Campbell, who ended up proposing to Geraldine on Christmas Day? Answer: Peter Capaldi

 

Round 2 – Christmas film quiz

 

1) How old is Kevin McCallister in Home Alone? Answer: 8

 

2) According to 1946’s Christmas classic It’s Wonderful Life, what happens every time a bell rings? Answer: An Angel gets its wings

 

3) What feel-good song is everyone dancing to in the final scene of The Holiday? Answer: You Send Me by Aretha Franklin

 

4) Die Hard takes place on Christmas Eve – but in which city? Answer: Los Angeles

 

5) Which famous US political figure and celebrity makes a cameo in Home Alone 2? Answer: Donald Trump

 

Round 3 – Christmas literature quiz

 

1) In Harry Potter and the Philsopher’s Stone, what do the Dursleys give Harry for Christmas? Answer: A 50-pence piece

 

2) In what classic novel does the protagonist set sail for a sea voyage on a cold Christmas day? Answer: Moby Dick

 

3) Which character declares “Merry Christmas, one and all!” in Charles Dickens’ A Christmas Carol?  Answer: Tiny Tim

 

4) In which children’s classic is it ‘always winter but never Christmas’?  Answer: CS Lewis’ The Lion, The Witch and The Wardrobe

 

5) The Goblet of Fire, who did Harry end up going to the Yule Ball with on Christmas Day? Answer: Parvati Patil

 

Round 4 – Christmas music quiz

 

1) Which Christmas hit originally released in 1984 has been no.1 in the UK charts three times? Answer: Do They Know it’s Christmas

 

2) Cliff Richard had his 12th number one hit with his sing-along Christmas classic Mistletoe and what?  Answer: Wine

 

3) Mariah Carey’s iconic Christmas hit All I Want for Christmas officially signals the start of the festive period – but what year was it released? Answer: 1994

 

4) What comes next in Wham’s Last Christmas: “Once bitten and twice shy, I keep my distance…” Answer: But you still catch my eye

 

5) What is the best-selling Christmas song of all time? Answer: White Christmas by Bing Crosby

Did you enjoy this?

Click on a star to rate it!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

2 thoughts on “Jay’s Christmas Quiz”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive a weekly reminder?

Featuring stories from the week, top tips news and much more...

Our weekly reminder is intended to provide updates and further information relating to Web of the Week.
We will hold and manage details in accordance with the Data Protection Act 2018. We won’t share, sell or swap your information with other organisations for their own marketing purposes. You can read our Privacy Policy page for more information.
You can unsubscribe at any time by either clicking the unsubscribe button in all of our communications or sending an email to guy@weboftheweek.com marking the subject UNSUBSCRIBE